Hvorfor skyder du ikke lerduer.

 

Kan du være din skydning bekendt over for andre.

 

 

Vi er efterhånden ved at komme ind i det 21. Århundrede og alligevel kommer der ikke flere og træner på lerdue banen.

Det er ikke godt at jægeren ikke vil træne, for det er jo ham/hende, som man mener, anskyder for meget, og selv om man kun skyder 3 -9 duer ud af 24, så er der ingen der griner af jer, for der har næsten alle startet og på de fleste baner er der nogen der kan fortælle hvor du skyder i forhold til lerduen, så lad være med at sige, at det behøver jeg ikke, for jeg skyder kun ca. 30 skud om året, men hvis du så kun rammer 3 – 4 stykker vildt, så anskyder du nok også ca. 10 stykker og det kan andre jægere ikke være tjent med, for når du anskyder for meget, så går det også ud over alle andre, når jagten bliver indskrænket på grund af dig.

Hvis ikke vi bliver bedre, så risikerer vi at få tvungen skydeprøve, hvor vi alle skal op til en skydeprøve og hvor man skal skyde 12 ud af 24 duer , for at bestå og det er kun 3 duer i hver retning ud af 6.

 

Jeg vil tro at ca. 40 % af alle jægere burde træne for at komme op på de 12 duer, hvis vi fik en prøve, men ca. 20 % ville nok ikke bestå,men så skal de nu nok komme på banen og træne, for det at gå på jagt er jo lig med gode oplevelser og natur ).

 

Jeg ved godt at jægere ikke går og siger noget til andre jægere om hvor dårlig vedkommende skyder og det skal vi heller ikke til, men hvis man skyder på en bane, så lærer man i løbet af 2 til 3 år at følge duens fart og hvilken afstand man skal foran duen (ca. 10 skydninger pr. år) og det vil sige at gør man det samme på jagt og husker at følge vildtets fart (det er forskellig fra hver art) så bliver man en bedre skytte, samtidig lærer man også at korrigere skud nr. 2.,  hvis man ikke rammer i første skud, så husk altid at skyde efter samme stykke vildt, da man kan risikere at have ramt med et par hagl i første skud.

 

Hvis du synet, at det jeg skriver er latterlig, så bør du nok tage op til overvejelse om du forsat skal gå på jagt, for vi får flere og flere regler og love, som vi skal over holde og især vores skud på for langt hold skal nedsættes.

Nu skal i ikke tro at jeg ikke kan gå hen og skyde på for langt hold, jeg er jo også kun en jæger, men det der ikke er godt er hvis der står 5 jægere i række med 30 – 40 m. mellemrum og der kommer gæs hen over den første jæger, som han/hun skyder på og alle ved at de stiger hurtig op på 50 – 60 m. og med den højde passerer de hen over de 4. Jægere der står bagved og alligevel skyder de efter dem, at der så engang i mellem falder en ned fra den højde giver så et nyt problem, for den der så er ”heldig” at få ram på en i den højde, tror også at det sker næste gang.

 

 

PS. Hvis der er nogen der har spørgsmål eller en mening til det jeg skriver, så send en E-mail

 

mailto:maggi@dudi.dk